uke 19, 2015

GORRHYSA / en tvilsom/sleip person. Uttrykket kan også brukes mellom nordlendinger uten at noen blir snurt av det – f.eks: Du, di gorrhysa, kor har du vorre? Lenge siden jeg har vært hjemme i nord nå, så er greit å få inn litt mer nordnorsk vokabular her iallefall …

English please:
«Gorrhysa» (gorr=mud, hysa=cod fish) is a North-Norwegian word for a questionable/slick person. The term can also be used between northerners, e.g. when they greet each other, without anyone being offended.

uke19-2015_1

uke19-2015_2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: