uke 15, 2015

ANTIMAKASSAR / beskyttelsestrekk til å henge over stolrygger for å verne mot fett fra håret. Før «Brylcreem» ble et populært hårfett, var makassarolje et vanlig middel blant herremennene for å holde håret på plass. Antimakassaren var en brodert eller heklet duk eller overkast som lett lot seg ta av og vaske, og skulle da beskytte det originale stoltrekket mot fettflekker.

English please:
«Antimakassar» is Norwegian for antimacassar – a small cloth placed over the backs or arms of chairs, or the head or cushions of a sofa, to prevent soiling of the permanent fabric. The name also refers to the cloth flap «collar» on a sailor’s shirt/top, used to keep macassar oil off the uniform.

uke15-2015_1

uke15-2015_2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: