uke 2, 2015

MOBILNAKKE / belastning på nakken ved å kikke ned på mobilen. Først fikk vi musearm, og nå får vi mobilnakke. Visste du at hvis du bøyer nakken og holder den i 60 grader, så tilsvarer det belastningen av fire bowlingkuler? Kanskje nok en grunn til å la mobilen hvile iblant.

English please:
«Mobilnakke» (mobil=mobile phone, nakke=neck) is Norwegian for «text neck» – neck pain from looking down on your mobile. First we got mouse elbow, and now we get «text neck». Did you know that if you bend your neck 60 degrees, it’ll correspond to the load of four bowling balls? Perhaps another reason for leaving the phone idle sometimes.

uke2-2015

Én kommentar

  1. Tilbaketråkk: uke 12, 2015 | UKENS ORD.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: