uke 50, 2014

GAMLE-ERIK / djevelen sjøl. Visste du at fanden – i motsetning til oss dødelige – har bursdag to ganger i året? 11. juni + sist torsdag (11. desember). I 1656 ble det bestemt at disse datoene skulle være termindager for betaling av renter og avdrag, og uttrykket Fandens fødselsdag oppstod. Hipp hipp.

English please:
«Gamle-Erik» is Norwegian for Old Nick an informal name for the Devil. He actually has birthday twice a year (June 11 and December 11) – the two days that in the olden days was deadline for interest and repayments.

uke50-2014_1

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: