uke 34, 2014

BJØRNETJENESTE / velment, men uheldig hjelp som blir mest til skade (etter La Fontaines fabel om bjørnen som skulle jage bort en flue av sin herres nese, men som i stedet knuste hodet hans). Mange tror bjørnetjeneste betyr å gjøre noen en stor, snill, varm tjeneste … ifølge fabelen betyr det definitivt det motsatte.

English please:
«Bjørnetjeneste» (bjørn=bear, tjeneste=favor/service) is Norwegian for the expression «a bear’s service» – well-meant help with unfortunate result (after La Fontaines fable about the bear that wanted to chase away a fly of his master’s nose, but instead smashed his head).

uke34-2014_1

uke34-2014_2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: