uke 20, 2014

ASPIK / matrett som inneholder klar gelé av kjøtt- eller fiskekraft, diverse grønnsaker og kjøtt/fisk. Meget dekorativ, og smaker … tja, nesten ingenting. I går var det 17. mai, og hva er vel mer 17. mai enn aspik? Ok – flagg, bunader, hurrarop og is kommer kanskje først. Men koldtbordretten over alle koldtbordretter, som også bærer det snasne navnet Kabaret, kommer for min del på en finfin femteplass. Hurra for 17. mai! Og aspik!

English please:
Aspik=aspic, a dish in which ingredients are set into a gelatin made from a meat stock or consommé. Very decorative and tastes … well, almost nothing. Yesterday, the 17th of May, we celebrated our National Day here in Norway. And on this day you’ll find this lovely retro dish on many buffet tables. Mostly on grandmothers tables, but still.

uke20-2014_1

uke20-2014_2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: