uke 51, 2013

TØRNE / vende, dreie, ta en ny retning. Igår var det vintersolverv, den dagen solen står lavest på himmelen. Det er mange gamle tradisjoner og folketro knyttet til vintersolverv, og noen trodde faktisk at i det solen snudde, løsnet hornene på kuene og vann ble til vin … det siste hadde jeg riktignok ikke hatt noe imot, spesielt nå når det er juleferie og greier. God jul!!

English please:
«Tørne» is Norwegian for turning. Yesterday it was the winter solstice, the time the sun reaches its lowest point in the sky. There are many ancient traditions and folklore associated with the winter solstice, and some actually believed that when the sun turned, the cows’ horns loosened and water turned into wine … I probably wouldn’t mind that last bit since it’s Christmas break and all. Happy Christmas – may your days be merry and bright!

uke51-2013_01

uke51-2013_02

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: